«Ex on the Beach» – god underholdning? Blir du underholdt av konflikter, baksnakking, krangling og sjalusi? Svaret er sannsynligvis et rungende ja.
Vi nordmenn er som alle andre mennesker, nysgjerrig på mennesker i situasjoner vi kan kjenne oss igjen i. Dyneløfting og hvordan personer oppfører seg i intime situasjoner har skapt reality genren som TV-underholdning.
Lest: Puling på TV den ultimate underholdning?
For svært mange, også de som ikke vil innrømme det, er altså «Ex on the Beach», som sendes på D-Play – et kjærkomment møte. At en 40-åring kvinne, opplever å få livet snudd på hodet, da én av eksene hennes plutselig og helt uventet kommer gående på stranden, nettopp for å lage kvalm og helvete i programmet, gjerne i spedd litt tårer og tenners gnissel, er altså helt etter boka.
Det er sånn vi vil ha det. Måtte hun bryte fullstendig sammen, det ville ha vært enda bedre – særlig fra serieskaperne som trenger store overskrifter i media for å lure enda flere TV-seere til programmet. Er ikke det litt patetisk? At vi lar oss underholde av at mennesker opplever ubehagelige konflikter?
Dette vi ser i «Ex on the Beach» er slett ikke noe nytt fenomen i underholdningsbransjen. Vi har jo sett både ‘Farmen kjendis’, ‘Paradise Hotel’, ‘Big Brother’ og ‘Gift ved første blikk’ som har sjokkert landet siden Ramsy og Anne-Mona knullet i huset på første date. Vi har sett det meste før, allikevel er det altså et populært konsept, å møte eksen, ufrivillig på stranden.

Ex on the Beach – god underholdning?
Hva vi underholdes av, vi nordmenn, er nemlig i endring fra år til år. Vi blir mer kresne, det skal helst gå så fort som mulig og vi liker helst reality-serier som omhandler mennesker, gjerne mennesker som ligner på oss selv, eller som kan være villige til å gjøre det vi selv kunne ha gjort. Ikke alltid, men ofte.
God underholdning kommer an på flere kriterier, men faktum er at stadig flere ser mindre og mindre på det vi kan kalle lineær-TV, altså NRK, TV2, TVNorge osv. Vi velger HBO, Netflix, og andre strømmetjenester, vi ser mer film og serier enn før, fordi tilbudet blir bedre og bedre.
Din underholdning i morgen og for dagene som kommer er svært ulik det programtilbudet du ser for deg i dag.
Ja, streamingen er kommet for å bli, noen TV-kanaler vil overleve, men mange vil også velge annen type programform, en annen form for direkte kommunikasjon med seerne, sakte-TV er for de smale nisjene, nå skal det være fart, spenning, action, nakenhet og det skal gjøres direkte.
Større utfordring finner man ikke for noen som skal lage underholdning for det de neste generasjonene.
Lest? Veteran-TV!
Vi ser en rivende utvikling allerede i det som tidligere var bloggernes arena, har nå podcastene og YouTuberne tatt over. Å blogge er mer 1980, allerede. Derfor vil mer enn halvparten av alle bloggerne forsvinne innen fem år, om de ikke legger om kursen og legger ved live-sendinger, podcaster eller en annen form for stemmestyrt blogg.
Dette kommer av at folk ikke har tid til å lese, folk er på farten, til og fra jobb, skole, trening eller annet – de vil heller høre eller se, enn å lese.
Derfor er også Instagram, betydelig større enn for bare få år siden, folk velger å publisere bilder enn å formidle tekst, som tar betydelig lengre tid. Vi har rett og slett ikke tid til å lese mye tekst, vi elsker levende bilder, bilder av mennesker og vi ser helst ikke på NRK, fordi NRK er gått ut på dato, det er for gamlinger. Det må enten være TV2, «Ex on the Beach», Pærra på TV3 eller noe som streames, altså D-Play, HBO, Netflix e.l.
Nordmenn ser i snitt ca 3 timer hver eneste dag, på det som kalles lineær TV. NRK, TV2 osv. Legger man til grunn alle andre skjermer man har tilgjengelig, med enda større, og kanskje bedre tilbud som via Netflix, via nettbrett, PC og andre underholdningstjenester. Via SMART-TV, kan man nå surfe på nettet og dermed få internettet som en egen «TV-kanal».
Internettet alene, er den største konkurrenten til alt som har med TV som underholdningsplattform å gjøre. Vi kommer ikke utenom at nett-basert underholdning, vil ta større og større del av vår fritid i årene som kommer, det er opp til den enkelte å styre unna alle tilbudene som vil bli bedre og større for hvert år som går. Da skal de være kreative og dyktige, de som skal skape god og underholdende TV i framtiden.
Når Monica Gaustad, best kjent som «Moccababe» oppdager at det er hennes egen eks-kjæreste, Richard Liedholm, som kommer spankulerende nedover stranden, er det like før vi hopper i stolen av velvære. Da blir vi underholdt, på lik linje som da Derrick var like ved å oppklare fredagens mordgåte på 80-tallet. Verden er i endring, men om det er til det bedre, er vi litt usikre på.
Hva synes du egentlig? Er «Ex on the Beach» god underholdning?
Vargas
The post Ex on the Beach – god underholdning? appeared first on vargas12.com.